HTML

Kankönyv

Hatékony receptek agglegényeknek, hogy legyen mivel hódítani vagy csak hogy ne haljanak éhen otthon egyedül. Szívesen veszem bárki segítségét az oldal fejlesztésében

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

  • Háromnegyed kiló pulykamell (csirkemell is jó)
  • 2 fej vöröshagyma
  • Kevés napraforgó olaj
  • Kevés tej
  • Kb. 60 dkg juhtúró (nagyobb élelmiszerboltokban kapni)
  • Rizs (én zacskósat használok)
  • 1 fejes saláta

 

Fűszerek:

  • majoranna
  • őrölt fehérbors
  • 1 közepes babérlevél
  • só ízlés szerint

 

Amennyiben ízlésesen tálalod, ezzel a kajával már hódítani is lehet. Az egyszerű elkészítést ne áruld el, mert csökken a népszerűsége. Kevés fűszert használunk, hogy a túró és a pulyka íze érvényesüljön. Ha tetszést arat, akkor eloszlathatod a téves nézetet is, mely szerint a férfiak fűszeresebben alkotnak a konyhában (pedig így van).

Nem egészen apróra, inkább közepesre vágd fel a pulykamellet. Közben a kevés olajon piríthatod lassú lángon a felkockázott (ez viszont legyen apró) hagymát. Ha nem vagy elég gyakorlott, inkább kezdj a hús darabolásával, mert a hagyma gyorsan „odakap”. Tedd a lábosba a szárnyast, kicsit kevergesd, hadd szokják egymást a hagymával, közben sózd meg. Ha már fehéredik a hús a hagyma pedig panaszkodósan serceg, öntsd fel egy kis vízzel. Nem kell, hogy ellepje, inkább párolni fogjuk, mintsem főzni. Ha a ráöntött víz felmelegszik, beleteheted a fehérborsot (egy kávéskanál, többet ne, mert döglött hal szaga lesz, vagy a másik szag, ami erre hasonlít, de azt nem írom le), a majorannával még várj. Beleteheted a babérlevelet is, de azt tizenöt perc múlva vedd is ki, csak kicsit fejtse ki a hatását. Fedd le a lábost és kb. háromnegyed órát hagyd lassú lángon. Kis hézagot hagyj a tetején, hogy a fölösleges gőz távozni tudjon. Néha keverd meg, kóstolgasd a húst és félidőnél tedd bele a másfél kávéskanál majorannát is. Amikor beletetted, állj meg egy percre, hajolj fölé és élvezd az életet. A majorannának nagyon finom illata van. Klasszikus zenét ajánlok főzés közben, vagy ülj le egy székre, aminek nincs háttámlája és olvasgass.

 

 Kattints a képre a zenéért!

 

 

Egy alap pörköltünk készül el, ha már puha a hús (túlfőzni sem szabad, enyhén rágós szárnyas nem gond, ragadozók vagyunk, hadd lássa a lány is). Kevés tejet önts rá, keverd el újra, hagyd felmelegedni. A juhtúrót egy kisebb tálkában nyomkodd össze, tedd azt is a lábosba és addig kevergesd, míg fel nem olvad teljesen (gyorsan olvad, akár a margarin). Jól dolgozd el a hússal. Színre: tört fehér színű ételt kell kapnod, állagra: nem túl sűrű masszát. Ne tegyél bele fűszert, ami színezné (például pirospaprikát, chilit), mert ez világos színben mutat jól.

 

 

 Majoranna...

 

 

Főzd meg a rizst, a fejes saláta leveleit szedd le, mosd meg (evőkanálnyi ecetet tehetsz a vízbe, amiben mosod, hatékonyabb tisztítás szempontjából). A nagyobbakat tartsd meg. Tálalásnál a levélre szedd a rizst, azt pedig öntsd le a juhtúrós hússal. A képen látható módon.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Forrás: a juhtúrós pulykát különböző túrós és szárnyas receptekből egyszerűsítettem.

 

Címkék: rizs pulykamell juhtúró salátalevél

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kankonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr222267320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puttonyka 2010.09.02. 20:00:08

ez a legfinomabb étel, amit valaha ettem :)
süti beállítások módosítása